Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:



Numele cotidianului: Gândul
Anul şi data apariţiei: 25-05-2013
Tematica: problematica steagului secuiesc
Categoria articolului: ştiri
Autorul articolului: Vasile Magradean, Andi Manciu-mediafax
Titlul articolului: Antonescu la Congresul UDMR: Nu am alergie la nicio culoare şi aud bine tot ceea ce se spune
Numărul fotografiilor: 1
Acces online: https://www.gandul.info/politica/antonescu-la-congresul-udmr-nu-am-alergie-la-nicio-culoare-si-aud-bine-tot-ceea-ce-se-spune-10900754


Liderul PNL, Crin Antonescu, a afirmat, sâmbătă, la Congresul UDMR, că a auzit foarte bine tot ce a spus primarul din Miercurea Ciuc, Raduly Robert, spre deoesebire de premierul Ponta, care spusese că i s-a întrerupt traducerea la momentele importante din discursul primarului.
"Eu, spre deosebire din nou de premier, dar astăzi sunt singurele deosebiri pentru presa românească, eu am auzit tot ce a spus Raduly Robert. Tot, aparatul meu a mers. Pentru mine, care aud aşa de bine, în ciuda vârstei deja înaintate, oameni ca Raduly Robert sau Tamas Sandor pot spune orice. Nu pot fi de acord cu orice şi nu sunt, nu putem face împreună anumite lucruri şi nu le facem. Dar ei pot spune orice şi îi voi asculta întotdeauna cu interes şi fără umbră de duşmănie, pentru că sunt oameni alături de care la începutul anilor '90, în anii '90, în această ţară am fost împreună pentru a construi pas cu pas libertatea acestei ţări, democraţia acestei ţări", a susţinut Antonescu în faţa participanţilor la Congresul UDMR de la Miercurea Ciuc.
"Nu am alergie la nicio culoare şi aud bine tot ceea ce se spune", a subliniat liderul PNL în discursul susţinut de la tribuna Congresului UDMR, unde înaintea sa vorbise premierul Victor Ponta.
Premierul Victor Ponta a spus, la Congresul UDMR, că respectă steagul secuiesc - care se afla pe pupitru la discursurile unor reprezentanţi UDMR, dar care a fost luat când a vorbit Ponta -, dar nu a vrut să fie acolo "ca să nu se creadă că e steagul PNL".
Victor Ponta a spus, la începutul discursului susţinut la Congresul UDMR, că liderul PNL, Crin Antonescu, se gândea că el va vorbi în limba maghiară, gluma premierului fiind aplaudată.
El a continuat spunând că vorbeşte în limba română şi că speră să îl ajute traducerea, după cum şi pe el l-a ajutat traducerea din maghiară la discursul susţinut de primarul din Miercurea Ciuc, Raduly Robert.
Premierul a menţionat însă că traducerea se întrerupea la momentele importante când a vorbit primarul Raduly, astfel că a înţeles doar o parte din discurs.
De asemenea, premierul şi-a cerut scuze pentru întârzierea la Congres, spunând că presa românească va spune că "e din cauza lui Antonescu".
După Victor Ponta, la tribună a vorbit Crin Antonescu, care şi-a început discursul referindu-se la steagul secuiesc, în culorile galben şi albastru, aceleaşi ca ale PNL.
El a spus că i-a crescut inima când a văzut aceste culori şi că premierul Ponta, care "până nu de mult avea o mică alergie la portocaliu, azi e rezervat la galben şi albastru".
"Mi-a crescut inima văzând cele două culori. Astăzi şi întotdeauna, galben şi albastru sunt nişte culori dragi. Sunt uimit că premierul, care până nu demult părea a avea o mică alergie la portocaliu, astăzi este rezervat faţă de galben şi albastru. Nu am nicio problemă cu asta, dar am o problemă cu dorinţa domniei sale de mai mult roşu. Nu, roşu e destul", a declarat liderul PNL.    
  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.